onsdag 15 mars 2017

Pre-teen

Igår kväll hade jag ett viktigt samtal med min äldsta. Hon är på g in i puberteten (sjukt tidigt eller är det bara jag som tycker det) och hon är lite fundersam på det här med mens.
Det är inte första gången vi pratar om det här och garanterat inte sista heller, jag vill ju att vi ska ha en öppen relation där vi kan prata om allt. 
Vi pratade om vad ska man ha för skydd när man väl får mens. Hon tycker att min menskopp är ofräsh och jag kan hålla med henne, det tog ju ett tag innan jag vågade pröva den själv (men nu efter 5[?!?] år är jag så sjukt jäkla nöjd)
Vi pratade om ifall det ser ut som man har en blöja när man använder binda och att det finns ett snöre på en tampong.
Sånt som är självklart för en annan nu men som man var helt ute och cyklade med själv när man var liten. 
Hon frågade när hon skulle få mens och det vet man ju inte, men jag svarade att den kommer alltifrån när som helst till hon är 15 typ. Och jag lovade att jag skulle köpa hem grejer till henne så hon slipper oroa sig. För det jobbigaste är inte tanken på att det kommer komma mens utan att behöva tala om för mig att den kommit. 
Sötnöt ❤


1 kommentar:

  1. Förstår att det är svårt sådär innan den har kommit. Hon måste ha massor av frågor och funderingar, det hade man ju själv i den åldern... Kanske är det läskigt med menskopp som första skydd, binda är ju onekligen enklare även om det har sina nackdelar också. Själv skaffade jag mig en menskopp från www.menskopp.se för snart två år sedan - och jag ångrar att jag inte skaffade mig en tidigare! Så enkelt och bekvämt det har blivit att ha mens, kommer verkligen inte att använda något annat skydd igen! Men det är ju klart... har man inte gått igenom krånglet med bindor och tamponger så kanske det är svårt att se fördelarna med en menskopp. Det kommer väl med tiden som med det mesta. Hoppas det går bra för henne i alla fall, förr eller senare så kommer den där mensen oavsett man vill eller inte. :)

    SvaraRadera

man tackar